17 Tem 2012

Oyun Araştırma : Dead Space 3



Bilimkurgu yapıtlarını basit uzay maceraları ya da uzaylı pataklaması olarak görenler varsa hemen kendilerini 1940'lara ışınlasınlar ya da o yıllardan bu tarafa hızlıca yol almaya çalışsınlar. Hemen hemen bütün temel düşünce akımlarını ve pozitif bilimleri aynı potada eriten bu nadide tür, geçen yıllar içinde kendini günümüz koşullarına pek de güzel adapte etmeyi başardı.

Çekildiği (aslında yazıldığı) yıllarda henüz uzay üssü yok. Görüntülü konuşmak hayal. Konsantre ve dondurulmuş yiyecekler mi? Olacak iş değil. Uzay yolculuğu mu o da ne?

Sinema tarihinin başyapıtlarından biri olarak kabul edilen 2001 Space Odyssey'in çekildiği sene yani 1968'de tüm bunlar akıl almaz şeylerdi. Gelin görün ki tüm bunların gerçekleşmeye başladığı yıllarda yaşıyoruz ve olan hiçbir şeye şaşırmaz olduk.

Hayal ettiğimiz birçok şeyin hızla gerçekleştiği bu günlerde sizi en çok ne şaşırtır?

Cevabınızın pek az şey olduğunu duyar gibiyim. Bilimkurgu yapıtlarının bugün çektiği konu sıkıntısı aslında köklerinde barındırdığı, azıcık eşelediğinde çıkardığı çözümle derin bir nefes aldırıyor bize. Çözüm tabii ki insan ve o karmaşık duyguları.

Bilimkurgu, görünüşte teknolojik yeniliği gözünüzün görebileceği en açık yere yerleştirse de  bahsettiği konu hep aynı. Korkular, yalnızlıklar, bilinmezliğe duyulan bitmez bir açlık; yani insana dair her şey.

Yukarıda saydığımız öğeleri ve en sevdiğiniz bilimkurgu filmlerinin (mesela Event Horizon, Star Wars: Empire Strikes Back, Alien, Star Trek, Solaris) sizi etkileyen en güzel köşelerini alıp bir güzel harmanlandığını düşünün. Dead Space serisi oyuncular için bütün bu öğeleri, korku temelleri üzerine inşa ederek sunan bir uzay macerası. Gelecek sene seriyi üçleyecek olan Dead Space, çehresinde değişikler ve yeniliklerle macerasına devam ediyor.

Dead Space 3 - Teaser Trailer & Fragman

















Oyun Görüntüleri :


Bir önceki ve bir sonraki yazıya geçmek için yön tuşlarını kullanabilirsiniz.

2 yorum:

Lütfen Argo kelimeler kullanmayınız.Aksi taktirde yorumunuzu onaylamayacağım.